Δευτέρα 11 Απριλίου 2016
φωτο: karate.gr


Πολλοί από σας θα με αποκαλέσετε: ‘’Ρατσιστή, φασίστα, χρυσαυγίτη….’’ και με άλλες κοσμητικές λέξεις, μόνο και μόνο για να χαρακτηρίσετε (προχείρως!!) την στάση μου, η οποία βαίνει αντιθέτως
στη μόδα που έχει επικρατήσει τα τελευταία 2-3 χρόνια στην χώρα μας!! Για να σας προλάβω, τίποτα από τα παραπάνω δεν είμαι, είμαι πολιτικά αντίθετος με οποιοδήποτε κόμμα ή οργάνωση ή συνασπισμό (ή οτιδήποτε άλλο υφίσταται!!). Απλά…. είμαι Έλληνας πολίτης που αγαπάει τη χώρα του, νιώθω τυχερός που γεννήθηκα, σπούδασα και μεγαλώνω στην Ελλάδα, η οποία καθημερινά μου προσφέρει χαρές αλλά και πίκρες!! Οι στιγμές που με κάνει ευτυχισμένο και περήφανο είναι ατελείωτες, μοναδικές και καθημερινές (από μικρό παιδί!!) και σαφώς δεν χρειάζεται ν’ αναφερθώ σ’ αυτές, γιατί για τον καθένα μας είναι διαφορετικές και κάθε άνθρωπος τις νιώθει με διαφορετικό τρόπο!! Με θλίψη μου παρατηρώ τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στη χώρα μας από το 2012 και μετά, σχετικά με το προσφυγικό (εν μέρη λόγω των Σύριων υπηκόων αλλά και αυτών που φεύγουν από εμπόλεμες χώρες) και με το (παράνομο!) μεταναστευτικό (για να μην ξεχνάμε και την διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους!).
Για να μπω κατευθείαν ‘’στο ψητό’’, το 2015 οι παράνομα εισελθόντες πολίτες που εισήλθαν στη χώρα μας ήσαν 836.000 ενώ μέχρι στιγμής (το πρώτο τρίμηνο του 2016) είναι περίπου 170.000,σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Άρα 1.000.000 άτομα περίπου έχουν περάσει παράτυπα τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε διάστημα 15 μηνών (αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά χρονικά!!). Από τον παραπάνω αριθμό, το 10% περίπου έχει εγκλωβιστεί στον Ελλαδικό χώρο, λόγω των κλείσιμο των συνόρων από Αλβανία, Σκόπια και Βουλγαρία, ελπίζοντας ότι εν ευθέτω χρόνω θα καταφέρει να φτάσει στη χώρα επιθυμίας του, όπως είναι η Γερμανία, η Σουηδία, η Αυστρία κ.α. .
Όμως, όσο καιρό κρατήσει η διαμονή τους στη χώρα μας επιβάλλεται η συμπεριφορά τους και η στάση τους ως φιλοξενούμενοι να είναι άψογη, ήσυχη και φιλειρηνική! Αντ’ αυτού, καθημερινώς αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο και αναίσχυντο τρόπο ότι δεν αξίζουν την συμπόνια και το ‘’χέρι βοηθείας’’ των Ελλήνων!!
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω μερικά περιστατικά που με λύπησαν (και γενικώς μεγάλο ποσοστό Ελλήνων!), όταν τα πληροφορήθηκα από έγκυρες, δημοσιογραφικές πηγές.
Καταρχάς, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών που διαμένουν στην περιοχή της Ειδομένης, από τα μέσα του τρίτου δεκαήμερου του Μαρτίου έχει απαγορεύσει παρανόμως και αυτοβούλως την διέλευση των φορτηγών οχημάτων από και προς τα Σκοπίων, με αποτέλεσμα να έχουν ‘’νεκρώσει’’ οι εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με χώρες των Βαλκανίων. Απαιτούν με αυτόν απαράδεκτο και μη ουσιώδη τρόπο το άνοιγμα των συνόρων, έχοντας βεβαίως και τη στήριξη των τοπικών αρχών, οι οποίες, άγνωστο γιατί, δεν επεμβαίνουν!!
Όσο αναφορά για τη σίτισή τους, έχουμε πληροφορηθεί για συμβάντα όπου αρμόδιες αρχές έστειλαν οχήματα μεταφοράς φαγητού (το οποίο αποτελείτο από κρέας χοιρινού) και οι μετανάστες για το λόγο ότι τους το απαγορεύει η οικεία θρησκεία τους, δεν το δέχτηκαν και το επέστρεψαν πίσω!! Όταν είσαι πρόσφυγας και έχεις ανάγκη να επιβιώσεις, καταναλώνεις οτιδήποτε σου προσφέρει η οικοδέσποινα χώρα (με εξαίρεση λόγους υγείας!), γιατί στην αντίθετη περίπτωση, αυτομάτως η πράξη σου χαρακτηρίζετε ως αχαριστία και αγνωμοσύνη!!!
Επίσης, σε πολλούς χώρους φιλοξενίας, έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα όπου μετανάστες πετούν στα σκουπίδια το προσφερόμενο φαγητό τους, μόνο και μόνο….. επειδή δεν τους άρεσε!!! Επίσης, από μαρτυρίες ανθρώπων που εθελοντικά βοηθάνε στα κέντρα φιλοξενίας, αντλούμε την πληροφορία ότι αρκετοί από τους πρόσφυγες έχουν αρχίσει και διαλέγουν συγκεκριμένα ρούχα, πετώντας στα απορρίμματα ρούχα…. που δεν είναι της αρεσκείας τους (ή δεν είναι της μόδας...!!). Την ώρα που χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες δεν έχουν τα προς το ζην, από ένα χώρο να διαμείνουν μέχρι και ‘’τον επιούσιο άρτο’’, παρακαλώντας στα συσσίτια για ένα πιάτο φαί, συμβαίνουν τα παραπάνω περιστατικά λύπης και απελπισίας!!!
Η καθημερινή συμβίωση των ‘’ειρηνικών προσφύγων’’ με τους Έλληνες έχει καταντήσει πιο δυσβάσταχτη, ανυπόφορη και στα όρια της επικινδυνότητας, όσο αναφορά τα δεκάδες περιστατικά βιασμών σε ανυπεράσπιστες γυναίκες που διαδραματίζονται σε διάφορες πόλεις της επαρχίας!! Αποτρόπαια σκηνικά που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τοπικών αρχών, παραμένουν στην αφάνεια λόγω του φόβου για τη μετέπειτα διαπόμπευσης των ίδιων των θυμάτων από συνανθρώπους τους ή του εσωτερικού, ατομικού φόβου που δημιουργείται κατόπιν τέτοιων βίαιων περιστατικών!! Μην ξεχνάμε και την ιστορία της μικρής Μυρτώς στον Πόρο το καλοκαίρι του 2012, μια υπόθεση που συγκλόνισε όλο το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς του κοριτσιού να ελπίζουν σε ένα θαύμα για την πλήρη αποκατάσταση του ξανθού αγγέλου τους!!!
Σημαντικό να αναφερθούμε και στις δεκάδες βεβηλώσεις εξωκλησιών και προσκυνηταριών στη μνήμη θυμάτων της ασφάλτου, που έγιναν από το καλοκαίρι έως και σήμερα σε αρκετά νησιά υποδοχής μεταναστών, π.χ. Λέσβος, Σάμος κ.α. .Αραβόφωνοι (και μάλλον ισλαμιστές) κατέστρεψαν εικόνες σε εκκλησίες, γράφοντας πάνω τους αραβικές φράσεις, ζωγραφίζοντας την σημαία του ISIS και προκαλώντας ανεκτίμητες καταστροφές, υλικές αλλά προπάντων ηθικές!!!
Επίσης, αυξήθηκαν οι ληστείες σε καταστήματα πώλησης τροφίμων, π.χ. mini market, περίπτερα κ.α. στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο, αλλά και σε μαγαζιά πώλησης ηλεκτρικών ειδών από αλλοδαπούς, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας!! Το να κλέψει κάποιος τρόφιμα ώστε να επιβιώσει, κατανοητό αλλά όχι αποδεκτό…. το να κλέψει, όμως, μη φαγώσιμα και συγκεκριμένα, είδη κινητής τηλεφωνίας και υπολογιστές, παράτυπο και εξοργιστικό!!!
Από τα μέσα καλοκαιριού 2015 μέχρι και τα τέλη του χρόνου, πολλά νησιά της παραμεθορίου βρισκόντουσαν σε κατάσταση εμπόλεμης ζώνης, είχαν μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή με διαφόρων ειδών ακαθαρσίες και μυρωδιές όπου οι κάτοικοι δίσταζαν να βγουν για έναν περίπατο με τα παιδιά τους, με το φόβο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών!!!
Ιδιοκτήτες γεωργικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων μας πληροφόρησαν για την καταστροφή των περιουσιών τους (ειδικά την χειμερινή περίοδο), όπου μετανάστες βρίσκοντας κατάλυμα στα χωράφια τους, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο που βρήκαν ώστε να ζεσταθούν από την παγωνιά και το κρύο, αφανίζοντας δέντρα, παραβιάζοντας αποθηκευτικούς χώρους γεωργικών εργαλείων και καταστρέφοντας οτιδήποτε στο διάβα τους. Σε σημείο να έχουν καεί δασικές εκτάσεις και εντός πόλεων!! Υπήρξαν και από αυτούς που δεν δίστασαν να εισβάλουν και σε αυλές σπιτιών και καταστημάτων, ώστε να ξεκουραστούν, δίχως την άδεια των ιδιοκτητών!!!
Άδικο θα ήταν να μην αναφερθώ και στους αρκετούς τραυματισμούς ενστόλων εν ώρα υπηρεσίας (λιμενικών και αστυνομικών) από επιθέσεις ‘’φιλειρηνικών’’ μεταναστών, που σε αρκετές των περιπτώσεων ήσαν και σοβαροί, όπως π.χ. ο τραυματισμός στο κεφάλι, λιμενικού στην Μυτιλήνη, το Σεπτέμβρη του 2015, από εκτόξευση πέτρας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ‘’προσφύγων’’, στην οποία είχαν υψώσει πλακάτ με σύνθημα ‘’we will destroy your island’’!!! Τέλος, λόγω της αύξησης της μεταναστευτικής ροής και των προαναφερομένων γεγονότων, ο τουρισμός το καλοκαίρι του 2015 μειώθηκε κατά 80% (ακυρώθηκαν πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια, πτήσεις τσάρτερ κ.α. από διεθνής προορισμούς) με συνέπεια την δυσφήμιση της χώρας μας αλλά και την μείωση των οικονομικών πόρων!!

Γεγονότα, βίαιες καταστάσεις και θλιβερές ειδήσεις από την πλευρά των παράτυπα εισελθόντων μεταναστών, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες…. Το θέμα είναι οι αρμόδιες αρχές να σταθούν υπεύθυνα στο ύψος των περιστάσεων τους, να ενεργήσουν αποτελεσματικά, ‘’κόβοντας’’ το πρόβλημα από τη ρίζα του, το οποίο προέρχεται από τον ήδη 5ετή εμφύλιο πόλεμο στις Αραβόφωνες χώρες της Τουρκίας!!! Γιατί μην ξεχνάμε ότι, ‘’το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…’’!!!


                                                                        

Ακολουθήστε μας στο Facebook, πατώντας ΕΔΩ για να ενημερώνεστε συνεχώς!




                                                                           ''Γκοντό''







0 σχόλια:

ΚΑΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ

2WinBet

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ